T-PAM d.o.o. I.L.Ribara 57, Ruski Krstur 25233, Serbia
 Telefon 025 703 231  Fax 025 704 205  E-Mail malacko@ptt.rs

Osnovna đubriva

 • Agroblen

  Agroblen

  Agroblen đubrivo je sačinjeno od granula koje su obavijene sa smolom  oslobađajći hranu iz dana u dan. Savršen balans ishrane putem korišćenja agroblena potpomaže razvoj biljke tokom cele vegetacije, što rezultira visokim prinosom. To je specijalno dizajnirano đubrivo na našem tržištu za potrebe u voćarstvu i povrtarstvu. Agroblen se sastoji iz čestica NPK koje su obložene smolom i polu-C-tehnologijom. Prilikom prodiranja vode u omotač, rastvaraju se hranljivi elementi i postepeno se oslobađaju i ulaze u zemljište. Zbog postepenog oslobađanja hranljivih elemenata biljka dobija određenu količinu hrane svakog dana.

  Agroblen voda
  Đubrivo ima jedinstvenu formulu 16:7:9+9MgO. Zbog svoje univerzalne formule nalazi svoju primenu u svim usevima kao i u saksijskoj proizvodnji cveća. Količina koja se preporučuje zavisi od useva i varira od 350 - 750 kg/ha. U većini slučajeva ona iznosi oko 500 kg/ha.
  Unošenje Agroblen-a se vrši pre rasaživanja useva, u pripremi zemljišta. Preporučuje se unošenje ispod trake kap po kap, jer tada dolazi do potpunog iskorištenja đubriva i do najboljih rezultata.
 • Agromaster

  Agromaster

  Đubrivo za voćare i povrtare

  Agromaster (11-11-21 + 14SO3) - novije osnovno đubrivo prisutno na našem tržištu. Zbog svoje jedinstvene formule (11:11:21 + 14SO3) obezbeđuje jako dobar balans ishrane prilikom primene kod useva sa kratkom vegetacijom. Veoma je jednostavno za upotrebu i razgrađuje se od 2 do 3 meseca u zemljištu, što samim tim utiče na smanjenu upotrebu vodotopivih đubriva. Agromaster sadrži dovoljnu količinu kontrolisanog azota koja obezbeđuje kontinuitet i ishrani biljke u periodu od 2-3 meseca. Veliki procenat kalijuma, neposredno utiće na kvalitet i krupnoću ploda. Đubrivo sadrži i veliki procenat magnezijuma koji pospešuje cirkulaciju energije i rezervnih materija. Sadržaj hlora i natrijuma je u smanjenim količinama što daje prednost u odnosu na druga osnovna đubriva jer time smanjuje rizik od zaslanjenosti zemljišta.

  Granulacija agromastera je takva da ne postoji mogućnost  međusobnog zgrudnjavanja i lepljenja, te  samim tim ne dolazi do začepljenja opreme.

  Primena osnovnog đubriva - Agromaster

  Na otvorenom polju - Nađubriti površinu Agromasterom do momenta presađivanja ili 20 - 30 dana posle sejanja kulture. Agromaster se nanosi na površinski sloj od oko 5cm. Preporučena upotreba osnovnog đubriva - Agromaster je 250-500 kg/ha(širina trake od 1m).

  Testiranjem Agromastera u plastenicima i na otvorenom polju, došli smo do zaključka da osnovno đubrivo - Agromaster najviše odgovara po kriterijumima «najniža cena - najveći efekat».

  Agromaster-19-5-20Testiranje se vršilo na sledećim kulturama :

  • Paradajz (plastenik i  na otvorenom polju);
  • Paprika (plastenik i na otvorenom polju);
  • Krastavac;
  • Lubenica;
  • Dinja.

isporuka

Robu šaljemo brzom poštom na Vašu kućnu adresu.